Ruukki Oktober Fest

aitoa Oktoberfest tunnelmaa uniikissa ympäristössä…

Uutiset

Vinkkejä pukeutumiseen!

Oktoberfest - pukeutumisvinkit
Tiesitkö, että jos kiinnität naisen Oktoberfest – asuun kuuluvan esiliinan takaa kiinni oikealle, viestit, että olet sinkku? Tai että miesten asuun kuuluvien polvisukkien päälle voi pukea vielä Loferlit pohjetta lämmittämään tai jättää sukat alta kokonaan pois?

Oktoberfest – asu pohjautuu 1800-luvulta lähtöisin olevaan saksalaiseen, Baijerin alueen perinneasuun. Kokosimme iloksenne kattavan oppaan oikeaoppiseen Oktoberfest – pukeutumiseen.

Muistattehan, että Ruukki Oktober Festeille on vapaa pukeutumiskoodi ja tapahtumassa tärkeintä on hyvä juhlafiilis. Mutta jos mielenkiintoa riittää panostaa Oktoberfest – asuun, niin antaa palaa!
 

Miesten Tracht  
Miesten asu koostuu valkoisesta kauluspaidasta, henkseleillä varustetuista Lederhosen – housuista, hatusta ja polvisukista. Hattu voidaan koristella esimerkiksi sulalla. Asu viimeistellään charivarilla eli housujen eteen kiinnitettävällä, helmiä, koristeita ja metsästysaarteita sisältävällä nauhalla.

Naisten Dirndl  
Naisten asu Dirndl koostuu hihattomasta, leveähelmaisesta mekosta, jonka alle puetaan valkoinen, usein puhvihihoilla varustettu pusero. Olkapäät peittävän puseron kaulus voi olla avoin tai peittävä. Asu viimeistellään esiliinalla, joka on hieman mekkoa lyhyempi pituudeltaan. Muista sitoa esiliina takaa oikein kiinni kuvaamaan nykyistä siviilisäätyäsi! Alla olevasta kuvasta löydät tarkemmat ohjeet.Kuvalähde ja lisätietoa Oktoberfestin historiasta ja baijerilaisista perinneasuista: https://www.katoni.fi/blogi/oktoberfest-pukeutuminen-perinteista-nykyaikaan/

Takaisin

Päivää
:
Tuntia
:
Minuuttia
:
Sekuntia